Comunitate - Alumni

Câteva cuvinte despre Genesis… Dar e imposibil! Cum să descriu în câteva cuvinte o experiență despre care aș putea vorbi ore în șir? În linii mari, am cunoscut oameni minunați - colegii, profesorii și fiecare angajat fără de care Genesis nu ar fi la fel. Ce îmi place cel mai mult? Nu orele, nu performanța, ci faptul că toată lumea știe pe toată lumea. Atmosfera este atât de prietenoasă, de caldă, pe holuri întâlnești numai zâmbete și copii veseli. În clasa a VIII-a, cu tot stresul Evaluării Naționale, când simțeam că vrem o pauză, Genesis parcă ne știa dorința și eram anunțați că se organizează o ieșire la film sau la vreun spectacol. Într-adevăr, am evoluat constant din punct de vedere academic, dar nu într-un mediu rigid, cum se întâmplă la alte școli, ci într-un mediu plăcut, în care e o plăcere să înveți. Elevii sunt încurajați să meargă la concursuri, la olimpiade, fiindu-le oferit suportul necesar de către cadrele didactice și astfel ei ajung să se autodepășească mereu, să își dezvolte încrederea și să își gestioneze emoțiile – o pregătire pentru Evaluarea Națională sau pentru orice alt examen important. Când mă întâlnesc cu foștii colegi, vorbim despre cum a fost, spunând mereu “Mi-e dor de Genesis” pentru că ne-am atașat de profesori și de colegii de la alte clase și știm că nu vom găsi în altă parte aceeași atmosferă.
De fapt, starea de bine, încurajarea, sprijinul, empatia, toate acestea reprezintă firescul la Genesis. Un firesc care mi-a dat aripi și m-a înălțat.
Perioada pe care am petrecut-o la Genesis a fost una din cele mai frumoasa părți alea vieții mele de școlar. In aceasta instituție fantastica am avut onoare sa cunosc o multitudine de profesori care își pun tot sufletul in ceea ce fac și care au fost atât de implicați încât au reușit sa se apropie de inimile noastre pana intr-un punct in care ne cunoșteau aproape la fel de bine precum proprii noștri părinți. Nu pot sa îmi exprim gratitudinea pe care o am pentru aceste persoane deoarece ele sunt cele care au reușit sa ma învețe tot ce știu și pana in ziua de azi, care m-au ajutat sa mă descopăr și care m-au făcut sa realizez ceea ce vreau sa devin in viața. Pe lângă minunatii profesori pe care i-am întâlnit in perioada de 8 ani pe care am petrecut-o la Genesis am avut norocul de a întalni un colectiv de elevi bine educați și inteligenți cu care am putut sa ma simt bine și sa devenim foarte buni prieteni.

Dacă cineva m-ar ruga sa le recomand o școala la care sa își ducă puiul  pentru a fi siguri ca el se afla intr-un loc sigur, plin de iubire și in care poate sa învețe ceva, nu as ezita sa le recomand aceasta școala deoarece nu exista un alt loc la fel de frumos ca acesta, in care un copil sa se dezvolte armonios!
Numele meu este Poppa-Valsan Mihai-Viorel, am absolvit Scoala Genesis Collegiate in anul 2015,ca sef de promotie si acum sunt elev bursier la Avenor College International High School, in clasa a 11-a.
Pentru mine, Genesis a insemnat calatoria catre cine sunt astazi si cred sincer ca a fost cea mai buna decizie. Chiar daca eram la inceput de drum, am crescut impreuna, intr-o comunitate puternica, pozitiva si orientata spre succes, intr-un mediu primitor si cald. Genesis mi-a asigurat programe si servicii educationale si de dezvoltare personala care au fost in concordanta cu necesitatile mele, m-a inteles si a gasit mijloacele corespunzatoare de a satisface interesele mele.
Sunt o persoana foarte energica si sociala, aplecata catre detaliu si calitate, preocupata constant de perfectionare, de a invata lucruri noi, de a intalni noi provocari, de a cauta noi oportunitati de imbogatire a cunostintelor si abilitatilor. La Genesis am intalnit oameni minunati care, pe langa pregatirea scolara acordata, m-au sprijinit in realizarea unei multitudini de activitati extracuriculare: dans sportiv, tenis, pian, chitara, inot, volei, tir cu arcul si comunicare in limba engleza.
M-am straduit mereu sa fiu cel mai bun in tot ce fac, asa incat, sfaturile mele pentru actualii elevi sunt: orice ai face, sa faci cat mai bine si sa vorbesti despe asta cu pasiune; afla lucrurile care ti se potrivesc, pune-le in balanta si decide. Spunand asta, imi aduc aminte de o remarca motivationala care suna asa “Atitudinea iti determina altitudinea”. Totul depinde de atitudinea pe care o ai. Prin urmare: sa nu fii indiferent, ci sa ai atitudine, sa fii implicat , sa nu te multumesti cu putin; nu incerca sa fii o parte mica din ceva mare; mai bine sa fii o parte mare din ceva mai mic. Am facut toate astea si nu-mi pare rau. Am gasit mereu echilibrul, m-am bucurat de schimbari, am retinut avantajele schimbarilor si le-am transformat in oportunitati.
Vreau sa multumesc tuturor profesorilor, colegilor si prietenilor mei din Scoala Genesis. Ar fi nedrept sa mentionez nume, sa enumar fapte, dar am apreciat mereu politica generala a scolii si a profesorilor; chiar si pe cei care m-au criticat sau care m-au frustrat; datorita lor sunt astazi o persoana puternica, hotarata si determinata.
Scoala Genesis m-a schimbat complet ca individ. Mi-a dat posibilitatea sa deschid larg ochii si sa vad ceea ce aceasta lume are de oferit. Dupa absolvire, am avut un stil de viata si o personalitate cu totul diferite, dar am dobandit si un interes deosebit pentru multiculturalism. Intreaga mea experienta la scoala Genesis a fost una de real succes din toate punctele de vedere si sunt fericit ca am ales aceasta entitate ca scoala elementara. Atmosfera vibranta din cadrul scolii mi-a permis o dezvoltare academica de exceptie si capabilitati creative intr-un mediu familial.
Experiența pe care am trăit-o la Genesis Collegiate a fost de neuitat din mai multe puncte de vedere, și dacă aș putea da timpul înapoi, aș face aceeași alegere de a mă muta la această școală.
Pe lângă educația de excelență oferită atât prin activități extracurriculare, cât și prin ore din programa școlară având o abordare diferită, am învățat să prețuiesc profesorii și am început să-i văd și din altă perspectivă decât cea de elev. Pentru că, a fi un copil sub pregătirea acestor profesori, garantează o viziune nouă asupra vieții, căci, pe lângă instruirea academică, care este abordată de multe ori în feluri inovative, acesta învață să-și exerseze creativitatea, spontaneitatea și abilitățile sociale într-un mediu care va deveni rapid o a doua casă. Programul prelungit a fost la început dificil pentru mine, dar pauzele suficient de lungi, împreună cu mâncarea gustoasă servită la intervale regulate și interacțiunile cu ceilalți colegi au făcut din acesta, un obstacol ușor de depășit. În plus, orele destinate pregătirii suplimentare și temelor sub supravegherea unui profesor m-au ajutat enorm la înțelegerea aprofundată a noțiunilor învățate și la obținerea performanțelor ulterioare. Echipa minunată de profesori a avut un rol important în îndeplinirea primului meu vis măreț, acela de a fi admisă la un liceu de prestigiu din București.
Așadar, aș putea spune că această școală are un loc important în inima mea, întrucât aici am descoperit prietenia adevărată, gelozia, competiția, spiritul de echipă, dar și eșecul, toate aceste experiențe și îndrumarea primită în astfel de momente au format un adevărat set de valori după care mă ghidez și acum, în viața de zi cu zi.
La scoala Genesis am invatat sa invat.Am reusit sa obtin rezultate bune, chiar foarte bune intr-un mediu relaxat, prietenos,plin de provocari.
Programul scolii Genesis este alcatuit pentru copil, pentru a-l determina sa cunoasca cat mai multe sa afle, sa intrebe.Este totdeauna cineva sa-ti raspunde si sa-ti explice astfel incat progresul se face usor.
Mi-am facut prieteni si ne-am distrat atat la scoala cat si in activitatile din afara scolii.
Este o școală de excepție cu profesori pe măsură. Mi-a deschis orizontul spre cunoaștere și sunt mândră că am făcut parte din acest colectiv minunat.
Genesis a fost, este si va ramane un loc excepțional, cu amintiri  frumoase, de care imi voi aduce aminte mereu.
Genesis Collegiate Șoseaua Străulești 89A, sector 1, București
Design & Development by Centriqa Marketing Bureau
© Copyright Genesis Collegiate Campus 2020.