Model United Nations (M.U.N.)

Model United Nations este una dintre cele mai recente activități alternative care îi ajută pe elevi să se familiarizeze cu subiecte din sfera politicii internaționale și a economiei și să înțeleagă mai bine problemele lumii actuale. Clubul are ca scop dezvoltarea gândirii critice și a capacității de exprimare în limba engleză prin aplicarea unor principii de logică și argumentare. Anul trecut, o echipă formată din elevi ai Genesis Collegiate și-a argumentat părerile la sediul ONU, în cadrul competiției M.U.N desfășurate la New York, obținând trofeul pentru cea mai bună echipă, dar și pentru cel mai bun discurs.
Image
Temele dezbătute de elevi în cadrul clubului M.U.N. sunt cele considerate de ONU relevante la nivel global. Împărțiți pe țări, elevii se documentează mai întâi în ceea ce privește geografia, economia, istoria și politica statului pe care îl reprezintă, dar și asupra drepturilor civile. Apoi argumentează pe diferite teme, de la sărăcia extremă la dreptul de a purta arme, din poziția unor ambasadori care încearcă să găsească soluții.
Elevii își însoțesc argumentarea de prezentări în format electronic, făcute cu ajutorul Microsoft PowerPoint sau Prezi. Capacitatea conturării unui discurs bine structurat, abilitatea de a găsi cele mai potrivite argumente și maniera de a le expune public sunt avantajele evidente ale acestui club de dezbateri și părțile fundamentale ale unui proces de dezvoltare personală, în care comunicarea joacă un rol extrem de important.
Cursurile sunt gratuite și se desfășoară pe tot parcursul anului școlar curent.
Genesis Collegiate Șoseaua Străulești 89A, sector 1, București
Design & Development by Centriqa Marketing Bureau
© Copyright Genesis Collegiate Campus 2019.