ARTfel de Istorie

În fiecare an, Genesis Collegiate, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov, organizează concursul „ARTfel de istorie”, în care elevii dau viață unor personaje și scene celebre din Antichitate, Evul Mediu, Epoca Modernă sau Contemporană.

La cea de-a treia ediție, care a avut loc în luna martie 2018, peste 180 de elevi de la mai multe școli de stat și private au readus în prezent evenimente precum Marea Schismă, expediția lui Cristofor Columb, Marea Unire sau Abdicarea Regelui Carol al II-lea.
Image
Cu ajutorul tehnicilor de actorie, dar și al mijloacelor multimedia, copiii i-au purtat pe cei prezenți în mijlocul unor momente cheie din evoluția umanității și au pus în discuție teme fundamentale precum libertatea ori democrația. Pentru o reprezentare cât mai veridică, elevii au studiat și reprodus arhitectura și vestimentația perioadelor la care au făcut referire.

Concursul este coordonat de profesorul Dragoș Pârcălabu, care își dorește să le ofere șansa copiilor să își însușească, într-un mod interdisciplinar și interactiv, cunoștințe de istorie și civilizație. „ARTfel de istorie” reprezintă un eveniment unic în oferta competițională existentă în acest moment pentru elevii de gimnaziu pasionați de istorie, iar anul viitor Genesis Collegiate intenționează să îl înscrie pe lista activităților educative naționale, pentru a încuraja participarea copiilor din toate județele țării.
 

Contact us

  • Grădinița: 031 425 05 62, gradinita@genesis.ro
  • Școala: 031 425 05 63, scoala@genesis.ro
  • Comunicare & PR: comunicare@genesis.ro
Genesis Collegiate Șoseaua Străulești 89A, sector 1, București
Design & Development by Centriqa Marketing Bureau
© Copyright Genesis Collegiate Campus 2019.