Change the World Model United Nation

O echipă formată din elevi ai Genesis Collegiate a fost premiată în acest an la conferința Change the World Model United Nations care a avut loc în luna martie la sediul ONU de la New York. În fiecare an, în jur de 2.500 de elevi și studenți din lumea întreagă iau locurile ambasadorilor Organizației Națiunilor Unite, dezbat în limba engleză și caută soluții la unele dintre cele mai grave probleme ale omenirii. Pe lângă dezvoltarea calităților oratorice, participarea la la Change the World Model United Nations le oferă elevilor o experiență internațională complexă, le îmbogățește cunoștințele de limba engleză și cultura generală și le oferă o viziune largă asupra lumii în care trăim. 
Image
Elevii care au reprezentat Genesis Collegiate la conferința de la New York, ce l-a avut ca invitat de onoare pe fostul președinte american Bill Clinton, s-au pregătit pe parcursul întregului an școlar sub coordonarea profesorilor de limba engleză Cristian Vasilescu și Jack Constant, în cadrul clubului de Enrichment Model United Nations. Ei au avut de dezbătut, alături de alți 400 de elevi înscriși la categoria gimnaziu, tema „Sărăcia Extremă și Drepturile Omului” și au reprezentat, la ediție din 2018, interesele a cinci state: Albania, Egipt, Portugalia, SUA și Venezuela. Ca și dezbaterea de la New York, discuțiile din timpul pregătirii au avut loc exclusiv în limba engleză. Acestea au avut drept scop dezvoltarea capacității de raționare și argumentare a elevilor, dar cultivarea respectului față de punctul de vedere susținut de ceilalți. În timpul clubului MUN, elevii Genesis Collegiate au acumulat cunoștințe de geografie, de geopolitică, dar și din domeniul științelor sociale.

La finalul ediției din 2018 a conferinței, echipa Genesis a fost răsplătită cu premiul pentru cea mai bună delegație (Egipt – Școala Genesis – reprezentată de Andrei Ion și George Daraban) și cu Honourable Mention, premiu oferit pentru cele mai bune discursuri din timpul conferinței (Venezuela – Școala Genesis- reprezentată de Rareș Sas și Călin Rădoi).

Elevii Școlii Gimnaziale Genesis au fost primiți apoi la Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite unde au aflat mai multe despre activitatea ONU.
 

Contact us

  • Grădinița: 031 425 05 62, gradinita@genesis.ro
  • Școala: 031 425 05 63, scoala@genesis.ro
  • Comunicare & PR: comunicare@genesis.ro
Genesis Collegiate Șoseaua Străulești 89A, sector 1, București
Design & Development by Centriqa Marketing Bureau
© Copyright Genesis Collegiate Campus 2020.