Luna anti-bullying

La Genesis Collegiate, fiecare persoană este respectată și prețuită pentru ceea ce este. Ne purtăm cu respect față de elevii noștri și îi încurajăm ca de fiecare dată să manifeste respect atât față de ceilalți, cât și față de propria persoană. Am creat un climat care susține afirmarea personalității și exprimarea liberă, dar și considerația față de părerile diferite. Pe întreaga durată a anului școlar, derulăm programe de dezvoltare socio-emoțională și programe de prevenire a bullying-ului și intervenim încă de la primele semne de existență ale unor astfel de situații.
Image
La Genesis Collegiate, luna mai este luna anti-bullying, iar în timpul ei ne orientăm energia spre derularea de evenimente și crearea de strategii care să descurajeze tachinarea și hărțuirea și să stimuleze coeziunea.

Pe parcursul lunii anti-bullying, au loc întâlniri în care profesorii, învățătorii și diriginții discută despre dinamica de la nivelul claselor lor și dezvoltă, cu ajutorul psihologilor și psihopedagogilor, ghiduri practice de abordare a diferitelor situații întâlnite în grupul de copii potrivit principiilor disciplinării pozitive. O importanță aparte este dată strategiei de integrare a copiilor cu cerințe educaționale speciale și discutării celor mai potrivite modalități de intervenție în situațiile de tachinare.

Totodată, diriginții însoțiți de un psiholog discută cu elevii despre cele mai potrivite modalități de relaționare și rezolvare a conflictelor, dar și despre ce este bullying-ul și ce trebuie să facă atunci când sunt implicați într-o astfel de situație, în mod direct sau ca martori.
 

Contact us

  • Grădinița: 031 425 05 62, gradinita@genesis.ro
  • Școala: 031 425 05 63, scoala@genesis.ro
  • Comunicare & PR: comunicare@genesis.ro
Genesis Collegiate Șoseaua Străulești 89A, sector 1, București
Design & Development by Centriqa Marketing Bureau
© Copyright Genesis Collegiate Campus 2020.